4 Μύθοι Για Τη Φλεβίτιδα

Rate this post

κιρσώδεις

Η φλεβίτιδα έχει εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια και υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από αυτή. Αυτοί οι μύθοι περιλαμβάνουν:

Η Φλεβίτιδα Είναι Ένα Σημάδι Των Γηρατειών
Αυτό είναι αναληθές, καθώς υπάρχουν varicofix ορισμένοι άνθρωποι που αναπτύσσουν την ασθένεια όταν είναι ηλικίας 10 ετών. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που προκαλούν την ασθένεια είναι η κληρονομικότητα. Οι ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι έχετε μια πιθανότητα 40% να εμφανίσετε την πάθηση, εάν κάποιος από τους γονείς σας έχει την πάθηση.

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή είναι ένα σημάδι της γήρανσης, επειδή τείνει να παρατηρείται σε προχωρημένες ηλικίες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο λόγος για τον οποίο έχετε την τάση να παρατηρείτε τις φλέβες σε μεταγενέστερο στάδιο στη ζωή είναι επειδή έχετε επιτρέψει στην κατάσταση να εξελιχθεί και να εκδηλωθεί πιο εμφανώς.

Δεν Είναι Δυνατή Η Αντιμετώπιση Της Πάθησης, Οι Φλέβες Θα Βγαίνουν Πάντα
Αυτό είναι αναληθές, καθώς μόλις μπορέσετε να απαλλαγείτε από τον αιτιολογικό παράγοντα, θα εξαλείψετε την πάθηση. Για παράδειγμα, αν η κατάστασή σας έχει επιφερθεί από την υψηλή πίεση του αίματος, ο έλεγχος της πίεσης του αίματος θα θεραπεύσει την κατάσταση.
Το ίδιο ισχύει και αν η κατάσταση αυτή έχει προκύψει ορμόνες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο έλεγχος των ορμονών και η κατάσταση θα φύγει. Ενώ οι σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές είναι πολύ αποτελεσματικές, η υποτροπή συμβαίνει σε περίπου 5% των περιπτώσεων. Σε αυτό το σενάριο το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι κάποιας μορφής επιπλέον φροντίδα.

Η Πάθηση Συμβαίνει Μόνο Σε Γυναίκες
Οι ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι η φλεβίτιδα εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο τους. Σύμφωνα με τις μελέτες, έως και το 50% των ανδρών έχουν κίνδυνο ανάπτυξης της πάθησης όπου τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: αποχρωματισμό, έλκη του δέρματος, και μεγάλες διογκωμένες φλέβες.

Η κατάσταση Είναι Κοσμητική Και Δεν Χρειάζεται Αντιμετώπιση
Αν και οι γιατροί λένε ότι δεν χρειάζεται να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα αν δεν αντιμετωπίζετε κανένα πόνο, η φλεβίτιδα αποτελεί μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η πάθηση είναι σύμπτωμα ενός υποκείμενου ιατρικού προβλήματος και μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Σύναψη

υτοί είναι οι μύθοι για τη φλεβίτιδα. Να θυμάστε ότι η πάθηση αυτή είναι ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα και θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν συντομότερα. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια για να την θεραπεύσετε-υπάρχουν πολλές φθηνές θεραπείες για το σπίτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

LEAVE A REPLY