Τι Είναι Το Forskolin;

forskolinΓια να απαντήσουμε σε αυτό σωστά, πρέπει πρώτα να ρίξουμε μια μακρά ματιά σε ένα φυτό που ονομάζεται Coleus Forskohlii. Αυτό το φυτό που είναι μέλος της οικογένειας της μέντας, και βρίσκεται κυρίως στις πλαγιές της Ινδία, της Ταϊλάνδης, και του Νεπάλ. Για εκατοντάδες χρόνια, έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή τοπική ιατρική για τη θεραπεία μια μεγάλης ποικιλίας από ιατρικές παθήσεις. Οι βοτανολόγοι το έχουν συνταγογραφήσει για την αϋπνία, για δερματικά εξανθήματα, για βρογχίτιδα, άσθμα, στηθάγχη, και επιληψία.

Στη δεκαετία του 1970, η επιστήμη άρχισε να ερευνά το Coleus Forskolii, και βρήκε μπόλικη αλήθεια σε αυτές τις πεποιθήσεις. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι μια ουσία που ονομάζεται φορσκολίνη είναι η υπεύθυνη για όλα τα ιατρικά οφέλη από το εξωτικό φυτό Coleus.

Και ακόμα περισσότερο, περαιτέρω έρευνα έχει ανακαλύψει ένα πολύ ενδιαφέρον πλεονέκτημα: η καθαρή φυσική φορσκολίνη μπορεί να βοηθήσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους σας.

Επιστημονικά Στοιχεία

Υπάρχουν μια-δυο σημαντικές μελέτες οι οποίες ενισχύουν την υπόθεση για το προϊόν. Μία από τις μελέτες που περιέλαβε αρουραίους σε μια ειδική καθαρή δίαιτα φορσκολίνης. Αυτή η δίαιτα ονομάζεται η “δίαιτα του κυλικείου” και περιλαμβάνει πολύ πρόχειρο φαγητό που προκαλεί ταχεία παχυσαρκία. Αυτή η δίαιτα μοιάζει με τη διατροφή ταχέων τροφίμων που έχουν πολλοί άνθρωποι και που τους αναγκάζει να γίνονται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Pharmacognosy Research, διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα CF ελλάτωσε την πρόσληψη τροφής και προκάλεσε απώλεια βάρους στους αρουραίους του εργαστηρίου. Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αποδείξεις αυτές παρέχουν forskolin active τιμη πρόσθετη επικύρωση ότι το συμπλήρωμα φορσκολίνης ενισχύει την απώλεια βάρους, ακόμα και αν η διατροφή σας δεν είναι ιδιαίτερα υγιής.

Στη συνέχεια, υπάρχει η μελέτη-ορόσημο που αφορά τον άνθρωπο, που δημοσιεύθηκε στην Obesity Research. Ένας αριθμός υπέρβαρων και παχύσαρκων ανδρών χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα πήρε ένα συμπλήρωμα 250 mg με 10% τυποποιημένο Forskolin δύο φορές την ημέρα. Η άλλη ομάδα έλαβε ένα εικονικό φάρμακο. Κανένα από τα υποκείμενα του πειράματος δεν ήξερε πραγματικά τι λαμβάνει. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι δεν έκανα και πολλή γυμναστική.

Τα ευρήματα στο τέλος των 12 εβδομάδων ήταν εντυπωσιακά. Χρησιμοποιώντας μια ειδική μέθοδο που μετρά τα επίπεδα του σωματικού λίπους με τη χρήση ακτίνων Χ, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι στην ομάδα που χρησιμοποιούσαν φορσκολίνη εμφάνισαν πολύ μεγαλύτερη μείωση του σωματικού λίπους.

forskolin2

Πώς προκαλεί την απώλεια βάρους η φορσκολίνη;

Λοιπόν, πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το εξωτικό φυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, χάνετε βάρος με διάφορα μέσα:

1. Η φορσκολίνη αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ευαίσθητη λιπάση. Το ένζυμο αυτό βοηθά ουσιαστικά να κάψετε το λίπος από το σύστημά σας.

2. Το εκχύλισμα ενισχύει επίσης την παραγωγή της κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης, ή cAMP του σώματός σας. Αυτό το cAMP ενθαρρύνει την παραγωγή ορμονών και ενζύμων που ενισχύουν το μεταβολισμό σας και καίνε τις επιπλέον θερμίδες σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν προσθέτετε νέο λίπος στο σύστημά σας, και ότι καίτε το λίπος που έχετε αυτή τη στιγμή για να σας παρέχει την ενέργεια που χρειάζεστε.

3. Η cAMP διεγείρει την πρωτεϊνική κινάση σας, η οποία αποτελεί μέρος της διάσπασης των δομικών στοιχείων του λιπωδών ιστών σας.

4. Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης και άπαχης μυικής μάζας του σώματος σας βοηθάνε επίσης στην αποτελεσματικότητα της γυμναστικής σας, καθώς γίνεστε πιο ικανοί να σηκώνετε βάρη για πολύ περισσότερο.

Είναι αυτό συμπλήρωμα φυσικό και ασφαλές;

Άραγε, υπάρχει κάτι αρνητικό στο εκχύλισμα φορσκολίνης για την απώλεια βάρους; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό. Είναι φυσικό και ασφαλές, και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ετικέτα, τότε όλα είναι μια χαρά.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντα όταν παίρνετε όλα αυτά τα συνθετικά φάρμακα απώλειας βάρους. Οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων μπορεί να είναι βίαιες, και έχουν υπάρξει πολλές νοσηλείες και ανακλήσεις. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση με το εκχύλισμα φορσκολίνης.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jermol2/domains/ergostasioygeias.gr/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LEAVE A REPLY