Ποια Είναι Τα Κορυφαία Οφέλη Του Forskolin, Πέρα Από Την Απώλεια Βάρους;

forskolin4Το Forskolin που είναι αλλιώς γνωστό ως Coleus forskohlii είναι ένα αρκετά δημοφιλές συμπλήρωμα στην αγορά. Είναι ένα εκχύλισμα που προέρχεται από φυτά και έχει υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας. Είναι ένα πολυετές βότανο στη μεγάλη οικογένεια των φυτών της μέντας, και αναπτύσσεται στις τροπικές και υπο-τροπικές περιοχές της Ινδίας και της Ανατολικής Αφρικής. Είναι επίσης γνωστό με τον όρο C barbatus. Το ayruvedic όνομά του είναι pashanabedi και είχε ευρεία εφαρμογή στην Ayurvedic ιατρική σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Για προβλήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες, για εντερικούς σπασμούς, αλλά και συσπάσεις, είναι ένα αρκετά χρήσιμο φάρμακο.

forskolin3Στην Ayurvedic παραδοσιακή ιατρική, η ουσία αυτή, η φορσκολίνη είναι αρκετά δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια. Έχει χρησιμοποιηθεί για πολλές διαφορετικές συνθήκες υγείας, όπως έκζεμα, ψωρίαση, άσθμα, καρδιακή ανεπάρκεια, και υπέρταση. Η φορσκολίνη είναι γνωστή ότι βοηθάει στη βελτίωση της διάσπασης των λιποκυττάρων βοηθώντας έτσι στην καύση του λίπους πολύ πιο αποτελεσματικά από forskolin active ότι συνήθως. Για πολλά παχύσαρκα άτομα, η ουσία αυτή ήταν πολύ χρήσιμη στον αγώνα τους κατά του λίπους που συσσωρεύεται στο σώμα τους. Προωθεί επίσης τη φυσική απώλεια λίπους χωρίς να επηρεάζει τη μυϊκή μάζα, πράγμα που σημαίνει μια υγιή απώλεια λίπους που είναι και αποτελεσματική.

Σε μια μελέτη, στην ψυχιατρική, οι ερευνητές έδωσαν αυτό το φάρμακο με ενδοφλέβια σε τέσσερις ασθενείς με κατάθλιψη και πέντε σχιζοφρενείς ασθενείς. Εκπληκτικά και οι τέσσερις ασθενείς έδειξαν παροδική αύξηση της διάθεσης ή της διέγερσής του, όπως έκαναν και δύο από τους πέντε σχιζοφρενείς ασθενείς. Η σταγόνες φορσκολίνης έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης λόγω του γλαυκώματος. Περαιτέρω μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση λειτουργει ως αντι-αλλεργικό συμπλήρωμα ή βρογχοδιασταλτικό. Επίσης, λειτουργεί ως αγγειοδραστικός παράγοντας που επιτρέπει τη ομαλή χαλάρωση των μυών. Έχει ασφαλή αποτελέσματα επί των ασθενών με παρόμοια αγγειακή ανικανότητα. Παραδοσιακά αυτό το εκχύλισμα φρούτων χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπε ία της αϋπνίας, των σπασμών και των καρδιαγγειακών και πνευμονικών παθήσεων. Αλλά, δυστυχώς, αυτό το μακάριο εκχύλισμα έρχεται με το δικό του σύνολο από παρενέργειες.

Το Forskolin χρησιμοποιείται στην θεραπεία ενός αριθμού συνθηκών υγείας όπως ο διαβήτης, η ψωρίαση και το έκζεμα. Επίσης και για θεραπείες απώλειας βάρους, υπάρχουν συγκεκριμένες δόσεις που πρέπει να λαμβάνονται από τους ασθενείς και απαιτείται προσεκτική παρακολούθηση για να ελέγχονται τα αποτελέσματα και τυχόν αλλεργίες που μπορεί να προκύψουν από άτομο σε άτομο.

Η δοσολογία του Forskolin που έχει προταθεί μετά από κλινικές μελέτες και δοκιμές είναι περίπου 100-300mg την ημέρα όπου υπάρχει περίπου 10-20% φορσκολίνης. Πρέπει να χορηγείται μόνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας. Πρέπει να διεξάγονται οι κατάλληλες δοκιμές και να συλλέγεται το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς από τον ιατρό, πριν τη χορήγηση της ουσίας. Δεδομένου ότι έχει άλλα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται με άλλα υπάρχοντα φάρμακα που μπορεί να παίρνει ένας ασθενής , ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αποφεύγετε να το χρησιμοποιείτε με αντιπηκτικά, αντιυπερτασικά και αγγειοδιασταλτικά καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jermol2/domains/ergostasioygeias.gr/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

LEAVE A REPLY