Κοινή Πόνο και την Αποκατάσταση μετά Από Τραυματισμό – Η Επίδραση του Κολλαγόνου στον Συνδετικό Ιστό και Αντι-Γήρανση

Rate this post

Οι ακόλουθες πληροφορίες έχουν συλλεγεί από διάφορες πηγές (βλ. αναφορές σχετικά με την Προηγμένη Διατροφή της ιστοσελίδας του ηνωμένου βασιλείου) και έχει υποστηριχθεί από την ταχεία ανάρρωση του γιου μου-σε-δικαίου μετά από μια σοβαρή εγχείρηση για να το σαγόνι του. Η γυναίκα μου και εγώ έχουν επίσης βιώσει τα οφέλη του καθαρού κολλαγόνου κάψουλες (κυρίως για τον αρθριτικό πόνο και όταν γονατίζουν κάτω για να παίξει με τον εγγονό μας!). Έχω την αίσθηση ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή την επίγνωση και την ελπίδα τα ακόλουθα είναι χρήσιμες.

–Τα τελευταία χρόνια, Υδρολυμένου Κολλαγόνου (CH) χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά για τη θεραπεία της εκφυλιστικές ασθένειες και για τη διαχείριση της φροντίδας του δέρματος.

Πολυάριθμες διεθνείς κλινικές μελέτες ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη θετική επίδραση του Υδρολυμένου Κολλαγόνου για τη θεραπεία του εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι απλοί κολλαγόνο δεν μπορεί να απορροφηθεί εύκολα στο σώμα και το υδρόλυμα διαδικασία είναι αυτό που κάνει αυτό δυνατό.

Κλινικές Μελέτες

Σε κλινικές μελέτες που αφορούν πάνω από 2000 ασθενείς με διαγνωσμένη Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου ή γόνατος, υπήρξε μια στατιστικά σημαντική μείωση στον πόνο, μείωση της κατανάλωσης αναλγητικών και βελτίωση της κινητικότητας σε ασθενείς που είχαν λάβει μια ημερήσια δόση CH για μια περίοδο τουλάχιστον 3 μηνών. Συνολικά, η θεραπεία των ασθενών που εμπλέκονται με CH πάνω από ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θεωρούνταν ως εξαιρετικά επιτυχής, με περισσότερο από το 75% των ασθενών που ανέφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων.

Συγκρίσιμα αποτελέσματα με μια σειρά από μελέτες παρατήρησης σε άτομα που πάσχουν από επώδυνες αρθρώσεις ή τους αθλητές των οποίων αρθρώσεις υπόκεινται σε αυξημένες μηχανικές καταπονήσεις. Στις περιπτώσεις αυτές, η χορήγηση Υδρολυμένου Κολλαγόνου με συνέπεια τη σημαντική μείωση του πόνου και βελτίωση της κινητικότητας. Πρόσφατα, τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να επιβεβαιωθεί σε μια προοπτική, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, διπλή-τυφλή μελέτη που διεξήχθη στο Penn State University, University Park, Pennsylvania σε 147 αθλητές.

Εκτός από την αναφερόμενη αποτελεσματικότητα του CH για την υγεία των αρθρώσεων, κλινικές μελέτες επίσης έδειξαν θετική επίδραση της CH στο τένοντες που καταδεικνύουν σημαντική βελτίωση του ιστού δύναμη.

Μελέτες που αφορούν στην φροντίδα του δέρματος αποκάλυψε μια έντονη βελτίωση της λειτουργίας του δέρματος και την αύξηση της ενυδάτωσης του δέρματος μετά CH κατάποση σε τακτική βάση.

Η κατάποση και τη Διανομή των Υδρόλυμα Κολλαγόνου

Εντερικής απορρόφησης του Υδρολυμένου Κολλαγόνου μπορούσε να αποδειχθεί μέσα από ένα κοινώς αποδεκτό και πειραματικό μοντέλο. Αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι περισσότερο από το 90% της από του στόματος χορηγούμενης CH απορροφάται ταχέως από το έντερο και εμφανίστηκε στο πλάσμα του αίματος, τη λογιστική για μια υψηλή βιοδιαθεσιμότητα. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν και από μια μελέτη που έγινε σε υγιείς εθελοντές, στην οποία κύρια συστατικά του CH πεπτίδια που εντοπίστηκαν στον ανθρώπινο ορό και πλάσμα μετά την από του στόματος κατάποση.

Έρευνες σχετικά με την ποιοτική απορρόφηση αποκάλυψε ότι η CH δεν είναι εντελώς σπασμένα κάτω από το πεπτικό σύστημα, αλλά μια ποικιλία από κολλαγόνο θραύσματα, συμπεριλαμβανομένων έως και 10% υψηλό-μοριακό μορφή πεπτίδια απορροφώνται μετά από του στόματος χορήγηση CH, με κάποια ατομική μεταβλητότητα.

Πρόσθετες μελέτες με σήμανση CH, είχε δείξει ότι ένα σημαντικό ποσό από πεπτίδια κολλαγόνου μπορεί να ανιχνευθεί στο δέρμα και τον ιστό του χόνδρου μετά από μια ενιαία διοίκηση, υποδεικνύοντας μια συσσώρευση αυτών των πεπτιδίων εντός του συνδετικού ιστού.

Τρόπος Δράσης

Εκτός από την απόδειξη της κλινικής αποτελεσματικότητας του Υδρολυμένου Κολλαγόνου, ένα σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει σε όλο τον κόσμο με συμμετοχή από πολλά διεθνή ινστιτούτα του κύρους με στόχο τη διερεύνηση του μηχανισμού δράσης της ουσίας.

Κελί πολιτισμού πειράματα που ερευνούν την αποτελεσματικότητα της HC αποκάλυψε ότι η επεξεργασία των κυττάρων χόνδρου με CH προκάλεσε μια στατιστικά σημαντική δοσοεξαρτώμενη αύξηση στον τύπο ΙΙ σύνθεση κολλαγόνου από τα χονδροκύτταρα συγκριτικά με τα μη επεξεργασμένων ελέγχων.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η CH δεν έχει διεγερτική δράση και στις δύο σημαντικές διαρθρωτικές μακρομόρια ECM – κολλαγόνου και των πρωτεογλυκανών, και, συνεπώς, μπορεί να είναι θεραπευτική σημασία να επιβραδύνει ή ακόμα και να σταματήσει την προοδευτική υποβάθμιση του αρθρικού ιστού χόνδρου στην οστεοαρθρίτιδα.

Δίπλα από τις επιπτώσεις της CH στο ιστού χόνδρου, προκλινικές μελέτες έδειξαν θετικά αποτελέσματα CH θεραπεία για τους τένοντες και το δέρμα.

Έρευνες για το δέρμα που φαίνεται να δείχνουν ότι η χορήγηση Υδρολυμένου Κολλαγόνου ενισχύει την περιεκτικότητα σε υδροξυπρολίνη στο διαλυτό κλάσμα του δέρματος, η οποία μπορεί να σχετίζεται με δέρμα σύνθεση κολλαγόνου. Επιπλέον, δήλωσε ότι το CH θεραπεία μπορεί να αυξήσει το νερό δεσμευτική ικανότητα της επιδερμίδας. Πιο πρόσφατα, αναφέρθηκε ότι η κατάποση του CH προκαλεί αυξημένη πυκνότητα των ινοβλαστών και ενισχύει το σχηματισμό ινιδίων κολλαγόνου στο δέρμα.

Η ασφάλεια του Υδρολυμένου Κολλαγόνου Κατάποση

Σε πολλές έρευνες που θα μπορούσε να δείξει ότι το υδρολυμένο κολλαγόνο έχει ένα εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας.

Υδρολυμένο κολλαγόνο είναι ένα προϊόν διατροφής, και η FDA παραθέτει ως GRAS (γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές), την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια κατηγορία. Επιπλέον, το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών και το Υπουργείο για τις Υποθέσεις των Καταναλωτών στη Γερμανία, καθώς και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι το CH είναι ασφαλής και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος που εμπλέκονται στην καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες σε τακτική βάση.

Περίληψη

Πολλές προκλινικές έρευνες έχουν αποδείξει την θετική επίδραση του Υδρολυμένου Κολλαγόνου στο μεταβολισμό του συνδετικού ιστού. Τα αποτελέσματα φαίνεται να δείχνουν ότι το CH θεραπεία διεγείρει τη σύνθεση του ιστού του χόνδρου, επηρεάζει το μέγεθος των ινιδίων κολλαγόνου και την σύνθεση των γλυκοζαμινογλυκανών στον Αχίλλειο τένοντα, που ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και το σχηματισμό ινιδίων κολλαγόνου στο δέρμα και αυξάνει την ικανότητα σύνδεσης νερού από την επιδερμίδα.

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του CH στη θεραπεία της εκφυλιστικές ασθένειες. Επιπλέον, CH κατάποση φαίνεται να έχουν θετικές επιπτώσεις για τους τένοντες, καθώς και της λειτουργίας του δέρματος και την ενυδάτωση.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα και χάρη στο εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας θεραπεία με Υδρόλυμα Κολλαγόνου σε καθημερινή βάση μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σύνθεση και τη διατήρηση του συνδετικού ιστού.

Εκεί φαίνεται να είναι άριστη επιστημονική και επιβεβαιωτικά αποδεικτικά στοιχεία ότι το Καθαρό Υδρολυμένο Κολλαγόνο μπορεί να είναι ευεργετική για τον κοινό πόνο, αποκατάστασης από τον τραυματισμό που αφορούν συνδετικού ιστού (ο Αχιλλέας τένοντες, σύνδεσμοι), καθώς και τη βελτίωση της ελαστικότητας και της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Φαίνεται σαν καθαρό κολλαγόνο hydolysate (τύποι 1 & 2) κάψουλες μπορούν σε πολλές περιπτώσεις έχει ιδιαίτερη ευεργετική επίδραση στην υγεία των αρθρώσεων & αντοχής, καθώς και τη μείωση του πόνου που σχετίζεται με μορφές αρθρίτιδας. Επιπλέον, πολλές διασημότητες εγκρίνει την αντι-γήρανσης ιδιότητες του πρωτοκόλλου καθαρό κολλαγόνο κάψουλες.

LEAVE A REPLY