Κοινές Αιτίες της Απώλειας Τρίχας

Rate this post

Είναι φυσιολογικό να χάσετε μεταξύ 50-100 τρίχες την ημέρα, αυτό είναι μέρος της τρίχας διαδικασία ανανέωσης. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από την υπερβολική απώλεια μαλλιών τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Υπάρχουν πολύ πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων, έλλειψη σιδήρου, η χημειοθεραπεία, η έκθεση σε χημικά, ορμονικά και διατροφικούς παράγοντες, μηχανική βλάβη, γενικευμένη πάθηση του δέρματος ή τοπική στρες.

Πολλές από αυτές τις αιτίες είναι προσωρινή και μερικά είναι μόνιμη. Αυτές είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες της απώλειας τρίχας.

Ορμονικές αλλαγές:

Οι ορμόνες είναι μία από τις κύριες αιτίες της απώλειας τρίχας. Τα αρσενικά ορμόνες, γνωστές ως ανδρογόνα έχουν μακράν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο για την απώλεια τρίχας. Πιο σημαντική ανδρική ορμόνη, η τεστοστερόνη είναι έμμεσα σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών σε άνδρες. Ένας άνθρωπος που έχει τα απαραίτητα γονίδια για την απώλεια τρίχας, μια μικρή ποσότητα της τεστοστερόνης που παράγεται από κάποια από τις ρίζες των μαλλιών σε ένα παράγωγο που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη, που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την απώλεια τρίχας.

Όταν διυδροτεστοστερόνη παράγεται, είναι παρούσα στην επιφάνεια σμήγμα (λίπος), το οποίο εκκρίνεται μέσω των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος ιστό. Σε αυτές τις συνθήκες, η διυδροτεστοστερόνη εισάγετε το θυλάκιο (η τρύπα στο κρανίο, από την οποία η τρίχα έχει έρθει), όταν τα μαλλιά είναι άπλετο και μέσα εκεί αντιδρά χημικά. Αυτό που πραγματικά κάνει είναι να μικρύνει την ρίζα της τρίχας και το θυλάκιο. Ως αποτέλεσμα, η νέα τρίχα θα αυξηθεί μέσα από τα λεπτότερα. Όταν τα νέα μαλλιά είναι ένα καλό νέο κτίριο μετά την Διυδροτεστοστερόνη μικρογραφία θύλακα και τη ρίζα της τρίχας, και ακόμα περισσότερο μετά τα μαλλιά σας είναι ακόμα καλύτερη. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου η τρίχα είναι τόσο λεπτό που μπορεί να μην είναι εκεί, και αν αυτό συμβαίνει σε όλη την περιοχή, έτσι ώστε ένα λεπτό άνθρωπος, βέβαια, σε αυτή την επιφάνεια και, συνεπώς, η απώλεια τρίχας εμφανίζεται.

Στρες:

Σωματικής και ψυχικής στρες έχει βραχυπρόθεσμη επίδραση στην τριχόπτωση. Αυτό δεν συμβαίνει αμέσως με το αγχωτικό γεγονός, αλλά γενικά διαρκεί περίπου 2 ή 3 μήνες μετά από μια αγχωτική περίοδο ή το γεγονός έχει αρχίσει. Ως εκ τούτου, τα μαλλιά μπορεί να χαθεί είναι ότι στη φάση της τελογένεσης των τριχοθυλακίων γίνεται πρόωρα από ό, τι είναι φυσιολογικό. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να αναπτυχθούν νέα μαλλιά μετά το παλιό μαλλιά αποθήκη. Ωστόσο, το άγχος έχει αφαιρεθεί η απώλεια των μαλλιών θα σταματήσει και η νέα τρίχα αρχίζει να αυξάνεται και στην θέση που έχασε για μια ακόμη φορά.

Διαταραχή του δέρματος

Κάποια συγκεκριμένα είδη των διαταραχών του δέρματος, όπως η ψωρίαση, το οποίο θα μπορούσε να είναι ο λόγος για χάνουμε περισσότερες τρίχες από το φυσιολογικό. Ωστόσο, όταν η θεραπεία αρχίζει με την ασθένεια του δέρματος και την τρίχα αρχίζει να αυξάνεται και πάλι.

Φαρμακευτική αγωγή

Υπάρχουν ποικιλίες των φαρμάκων, τα οποία είναι εν μέρει υπεύθυνη για την απώλεια τρίχας περισσότερα από ό, τι είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να προκύψει όταν θα μπορούσε πραγματικά να συμβεί όταν έχετε λάβει το φάρμακο για μεγάλο χρονικό διάστημα., Έτσι, σε περίπτωση που οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για το αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια των φαρμάκων που λαμβάνονται.

Γενετική:

Είναι συχνά θεωρείται ότι η απώλεια μαλλιών μπορεί επίσης να προκύψει γενετικά. Αν η μητέρα ή ο πατέρας από την πλευρά τους συγγενείς κληρονομούν αυτό το λόγο, αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να υποφέρει από το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Έλλειψη σιδήρου:

Η έλλειψη σιδήρου στο ανθρώπινο σώμα περιστασιακά προκαλεί απώλεια μαλλιών και στις δύο άνδρες και γυναίκες. Οι γυναίκες πάσχει από αυτό το πρόβλημα, γενικά, όπως είναι η απώλεια σιδήρου κατά την έμμηνο ρύση τους και να αναπτύξουν ανεπάρκεια σιδήρου. Χαμηλή σίδηρο περιεκτικότητας σε δίαιτες συχνά προκαλεί έλλειψη σιδήρου στο ανθρώπινο σώμα. Να παίρνετε συμπλήρωμα σιδήρου ή χάπια σιδήρου μπορεί να λύσει την έλλειψη σιδήρου.

Τον τοκετό και την εγκυμοσύνη:

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης μετά τον τοκετό, αν και δεν φαίνεται να είναι πολύ απώλεια μαλλιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει καθώς τα μαλλιά εισέρχεται στην ανάπαυσης (telogen) φάση. Αυτό επιλύει το πρόβλημα, φυσικά, μετά από ένα έως έξι μήνες, καθώς τα επίπεδα των ορμονών αρχίζουν να έρχονται πίσω σε κανονικό μετά από το σώμα της γυναίκας ανακάμπτει από την εγκυμοσύνη της.

Κακή κυκλοφορία του αίματος:

Φαλάκρα εμφανίζεται όχι από κληρονομιά ή ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της τεστοστερόνης σε θύλακες των τριχών στην περιοχή του στόχου. Αντιθέτως, αυτό οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής (από διάφορες αιτίες) και για την ανεπαρκή θρεπτικά συστατικά στο αίμα. Ένας άλλος λόγος είναι κακή αποστράγγιση αποβλήτων προϊόντων σε βάθος το λεμφικό σύστημα.

Μηχανική ζημιά:

Μηχανική βλάβη για τα μαλλιά μπορεί να προκύψει είτε μέσα από την εκούσια ή ακούσια. Κάποια τονίζει συνεχώς το τράβηγμα των μαλλιών, μέχρι να εξέλθει. Τρίχες styling θεραπείες, τριχοτιλλομανία ή το τράβηγμα των μαλλιών και τα μαλλιά πλεξούδες ή υφαίνει είναι υπεύθυνος για τη μηχανική βλάβη των μαλλιών. Ανώμαλη χημική επεξεργασία, όπως χρωστικές ουσίες, βαφές, λευκαντικά, ίσιωμα, relaxers και μόνιμη κύματα και αδύναμα μαλλιά.

LEAVE A REPLY