Αρθρίτιδα Γόνατος τα Πλεονεκτήματα και Τα Μειονεκτήματα

Αρθρίτιδα Γόνατος τα Πλεονεκτήματα και Τα Μειονεκτήματα
Rate this post

Η αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από την ανώμαλη φλεγμονές που επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα είναι αρθρώσεις και τις αρθρώσεις. Τα δάχτυλα, τους αγκώνες, τα ισχία και τα γόνατα είναι οι πρωταρχικοί στόχοι της αρθρίτιδας. Αρθρίτιδα έρχεται σε διάφορες μορφές. Η οστεοαρθρίτιδα, η πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας που προκαλείται κυρίως από την ηλικία, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε απάντηση σε ορισμένες βλάβες, λοιμώξεις, ή δυσπλασίες, από το γόνατο. Άλλες λιγότερο συχνές, αλλά εξίσου εξουθενωτική μορφές αρθρίτιδας είναι ως εξής: ουρική αρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Επιλογές θεραπείας για την Αρθρίτιδα Στο Γόνατο

Διάφορους τρόπους θεραπείας είναι διαθέσιμες για τη διαχείριση της αρθρίτιδας και των συμπτωμάτων της. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από τη φυσική θεραπεία, φαρμακολογικές θεραπείες (φάρμακα), στην αρθρίτιδα-ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το τελευταίο, γνωστές συλλογικά ως αρθρίτιδα του γόνατος χειρουργική επέμβαση, έχει μια ποικιλία από πιο εξειδικευμένα είδη – για παράδειγμα, οστεοτομία του γόνατος, αρθροσκόπηση, και τη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος. Η συγκεκριμένη μορφή της αρθρίτιδας του γόνατος χειρουργική επέμβαση θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η έκταση και τη σοβαρότητα της νόσου.

Τι είναι η Αρθρίτιδα Γόνατος Χειρουργική επέμβαση;

Ανάλογα με την κατάσταση της αρθρίτιδας, η πιο συνιστώμενη επιλογή για τη θεραπεία είναι συχνά αρθρίτιδα γόνατος χειρουργική επέμβαση.

Η αρθρίτιδα συνήθως αναπτύσσεται σε στάδια, σταδιακά καταστρέφει το χόνδρινο ιστό δώρο στον ιστό των αρθρώσεων. Στα πρώτα της στάδια, αντι-φλεγμονώδη θεραπεία και τη φυσική θεραπεία είναι η κύρια τρόπους θεραπείας. Ωστόσο, καθώς η νόσος εξελίσσεται, η αρθρίτιδα του γόνατος χειρουργική επέμβαση καθίσταται επείγουσα και ζωτική ανάγκη.

Αρθροσκόπηση: Μια Λιγότερο Επεμβατική Επιλογή

Αρθροσκόπηση είναι μια λιγότερο επεμβατική χειρουργική επιλογή στην θεραπεία της αρθρίτιδας. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την επισκευή των συνδέσμων και των χόνδρων ιστό τραυματισμών του γόνατος και των άλλων αρθρώσεων. Κατά την αρθροσκόπηση, ένα μικρό όργανο που μοιάζει με ένα ενδοσκόπιο εισάγεται στην προσβεβλημένη άρθρωση μέσω μια μικρή τομή.

Αν και η αποτελεσματικότητα αυτής της διαδικασίας εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης, πολλοί υποστηρικτές πιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της αρθροσκόπησης, όταν εφαρμόζεται σε κατάλληλα σενάρια.

Αποκαλυπτικά σημάδια ότι ένας ασθενής απαιτεί αρθροσκόπηση γόνατος είναι οι εξής: επώδυνη σκάει από το γόνατο, το γόνατο αστάθεια της άρθρωσης ή και τρέμουν τα γόνατα, μια αίσθηση νυγμού όταν χρησιμοποιείτε την άρθρωση του γόνατος, και τη φλεγμονή ή το οίδημα του πληγέντος μέρος του σώματος(s).

Οστεοτομία του γόνατος: η Καλύτερη Επιλογή για τους μικρούς Ασθενείς

Σε περιπτώσεις νεότερους ασθενείς, οι arthritics μόνο έχουν συχνά βλάβη σε ένα μόνο μέρος της άρθρωσης του γόνατος. Κατά συνέπεια, δεν συνιστάται να υποβάλλονται σε πλήρη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος.

Μερικές φορές, αρθρίτιδα εκδηλώνεται επίσης, μέσω του knock-με πόδια ή το τόξο πόδια περιπτώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια κοινή αναπροσανατολισμό, ότι το κοινό είναι το κέντρο βάρους μεταφέρεται από την κατεστραμμένη περιοχή στην υγιή περιοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οστεοτομία του γόνατος είναι συχνά η καλύτερη πορεία δράσης.

Μερική Χειρουργική Επέμβαση Αντικατάστασης Γόνατος: Η Υβριδική

Θεωρείται ένα “υβρίδιο” των δύο οστεοτομία και ολοκληρωμένη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος, μερική χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος είναι πολύ λιγότερο επεμβατική από την τελευταία. Η διαδικασία αυτή γίνεται αντικαθιστώντας το κατεστραμμένο τμήμα της πληγείσας άρθρωσης με μια προσθετική, ενώ τα υγιή μέρη που μένουν ανέπαφα για να επουλωθούν. Μερική χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος είναι συνιστάται για σοβαρή αρθρίτιδα περιορίζεται σε ορισμένα μέρη της άρθρωσης. Σε σύγκριση με την πλήρη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος, αυτή η διαδικασία απαιτεί μικρότερες τομές και επιτρέπει ένα πιο γρήγορο χρόνο αποκατάστασης.

Πλήρης Χειρουργική Επέμβαση Αντικατάστασης Γόνατος: Μια Πρακτική Επιλογή

Για αρκετές περιπτώσεις αρθρίτιδας, η πιο πρακτική επιλογή είναι η πλήρης χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης γόνατος. Η διαδικασία αυτή συνεπάγεται την πλήρη αφαίρεση και αντικατάσταση της κατεστραμμένης άρθρωσης ιστού με πλαστική ή μεταλλική προσθετική εμφυτευμάτων.

Συναφών Κινδύνων: Αρθρίτιδα Γονάτου Χειρουργική

Όπως και στις περισσότερες μορφές μείζονα χειρουργική επέμβαση, η αρθρίτιδα του γόνατος χειρουργική επέμβαση οι ασθενείς είναι επιρρεπείς σε θρόμβωση, λοιμώξεις, βλάβη των νεύρων, και ορισμένους κινδύνους αναισθησία.

Επιπλέον, η αρθρίτιδα του γόνατος χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει μια σειρά από μετα-χειρουργική επέμβαση κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της αστάθειας της προσβεβλημένης άρθρωσης, της επιγονατίδας, κάταγμα ή εξάρθρωση, και ακόμη και μειωμένη κινητικότητα ή να μειωθεί το εύρος της κίνησης.

Αρθρίτιδα Γονάτου Χειρουργική: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Παρά τους κινδύνους που συνδέονται με τη διαδικασία, η αρθρίτιδα του γόνατος χειρουργική επέμβαση έρχεται με πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να ωφελήσει την προκάλεσε ασθενή. Τα κύρια πλεονεκτήματά του είναι, φυσικά, σημαντική ανακούφιση του πόνου, τη βελτίωση της κινητικότητας, καθώς και σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής. Το πιο σημαντικό, μέσα σε 6 μήνες μετά την επέμβαση, το παρελθόν επηρεάζεται κοινό έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει την πλήρη λειτουργικότητα.

Αντίθετα, η αρθρίτιδα του γόνατος χειρουργική επέμβαση, επίσης, έρχεται με κάποια αντιληπτά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, post-operative οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν δυσφορία και πόνος κατά την περίοδο μετά τη διαδικασία. Επιπλέον, η χρήση του προσθετικού από κοινού μπορεί να είναι θορυβώδης και να επιστήσει την προσοχή για την παρουσία σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δυσκολίες στην κυκλοφορία μπορεί να προκύψουν. Και, ανάλογα με το είδος της προσθετικής που χρησιμοποιούνται, η αντικατάσταση του γόνατος μπορεί να έχουν περιορισμένη χρηστικότητα, όπως μόνο 10-15 χρόνια πριν από την αντικατάστασή του από νέο γόνατο καθίσταται αναγκαία για άλλη μια φορά.

Όλα τα πράγματα θεωρούνται, ωστόσο, αν αναλογιστούμε τον πόνο και την ταλαιπωρία που παρατηρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά το τεράστιο δυναμικό για την επιτυχή μετεγχειρητικά αποτελέσματα, είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι τα πλεονεκτήματα της αρθρίτιδας του γόνατος χειρουργική επέμβαση αναμφισβήτητα πρέπει να υπερβαίνει τα μειονεκτήματα.

LEAVE A REPLY