Αποτοξίνωση – Ένα Σημαντικό Εργαλείο Για Την Επιβίωση Σε Ένα Τοξικό Κόσμο

Αποτοξίνωση – Ένα Σημαντικό Εργαλείο Για Την Επιβίωση Σε Ένα Τοξικό Κόσμο
Rate this post

Καθώς ο αριθμός των χημικών ουσιών και ρύπων αυξάνει αργά στο περιβάλλον μας, αποτοξίνωση γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό μέρος μιας υγιούς ζωής. Κάθε άτομο έχει μια διαφορετική ικανότητα να απολυμαίνονται αποτελεσματικά, και αυτά με τα πιο αδύναμα αποτοξινωτική του ικανότητα είναι τα καναρίνια του κόσμου μας, που βιώνουν τα πρώτα συμπτώματα.

Τοξικότητα Συμπτώματα

Μου κλινική πράξη, υπάρχουν αρκετά συμπτώματα που θα χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε ένα άτομο είναι τοξικότητας. Οι πιο συχνές είναι οι αλλαγές στη βραχυπρόθεσμη μνήμη/συγκέντρωσης και η κούραση. Αν έχετε συμπτώματα όπως χαμηλή ενέργεια, την ομίχλη του εγκεφάλου, το word αναζήτηση, απώλεια πρόσφατης μνήμης, ξεχνώντας γιατί πήγε σε ένα άλλο δωμάτιο, ή στο ψυγείο ή σε ένα κατάστημα, αυτά μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια τοξικότητας.

Η κόπωση που βιώνουν οι ασθενείς μου μπορεί να είναι πολύ σταδιακή στην αρχή και φαίνεται να επηρεάζει το πρωί και το απόγευμα ενέργεια περισσότερο. Παραδόξως, η ενέργεια μπορεί να πάει μέχρι το βράδυ, προκαλώντας δυσκολία στην έναρξη του ύπνου και την αϋπνία. Άλλα συμπτώματα της τοξικότητας περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, μυϊκούς σπασμούς, δυσπεψία, αλλαγές εντέρου, τροφικές αλλεργίες, ευαισθησία σε χημικές ουσίες και μυρωδιές, ζάχαρη και/ή αλάτι λαχτάρα, υπογλυκαιμία (το να είναι σε θέση να διατηρήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για περισσότερο από δύο με τρεις ώρες χωρίς φαγητό), αύξηση βάρους, κατακράτηση υγρών, μεταλλική γεύση στο στόμα, κουδούνισμα στα αυτιά, ορμονική ανισορροπία, PMS, χαμηλή λίμπιντο, την υπογονιμότητα, τις αλλαγές του δέρματος και τον κνησμό, την μαγιά overgrowth, υποτροπιάζουσα ή επίμονη ιογενείς ασθένειες και η κατάθλιψη & άγχος. Όπως μπορείτε να δείτε από αυτή τη λίστα των συμπτωμάτων, μπορεί να είναι μη ειδικά και μπορεί να μιμηθούν άλλες ασθένειες.

Πώς Θα Αποτοξινώσει

Για πολλούς από τους ασθενείς μου, αφαιρώντας τις αποθηκευμένες τοξίνες μπορεί να είναι αρκετά προκλητική. Δεδομένου ότι οι περισσότερες τοξίνες είναι λιποδιαλυτή και κακώς αποβάλλεται από το σώμα, συχνά συσσωρεύονται στο λιπώδη όργανα ή τα παχιά κύτταρα ή σε λιπαρά όργανα, όπως το νευρικό σύστημα.

Η κύρια λειτουργία της το σύστημα αποτοξίνωσης είναι να αλλάξουν αυτές οι λιπόφιλες (λιποδιαλυτές) τοξίνες σε υδρόφιλο (υδατοδιαλυτό). Το σώμα κάνει αυτό με την προσθήκη ηλεκτρόνια να τις τοξίνες, καθιστώντας τα πιο ιωνικό και υδατοδιαλυτά, ώστε να μπορούν να κινητοποιούνται έξω από τα κύτταρα. Στο ήπαρ, τοξίνες περαιτέρω επεξεργασία και τελικά δεσμεύονται να αμινοξέα, γλουταθειόνη, γλυκουρονικό οξύ, methylating πράκτορες, κ. λπ. έτσι ώστε να είναι διαλυτό αρκετά για να είναι αποβάλλεται με τα ούρα και τα έντερα (πιο κοινές οδούς απέκκρισης). Κινητοποιήθηκαν οι τοξίνες μπορεί επίσης να είναι άμεσα αποβάλλεται από το δέρμα μέσω της διαπνοής.

Το πρόβλημα της αποτοξίνωσης για τους περισσότερους από τους ασθενείς μου είναι το πρώτο βήμα για την κινητοποίηση των τοξινών από τα κύτταρα. Αποτοξίνωση περιλαμβάνει την τοποθέτηση ηλεκτρόνια από δότες ηλεκτρονίων, όπως η Βιταμίνη C, και που απαιτεί ενέργεια. Το πρόβλημα των τοξικών τους ασθενείς είναι ότι το ενεργειακό τους σύστημα έχει μεταβληθεί σε ένα λιγότερο ενεργειακά αποδοτική διαδικασία.

Κανονικά, τα κύτταρα αντλούν την ενέργειά τους από την οξειδωτική φωσφορυλίωση, το οποίο χρησιμοποιεί τα λίπη ονομάζονται απαραίτητα λιπαρά οξέα ως πηγή ενέργειας. Αλλά για εκείνους που είναι τοξικό, μπορεί να προκαλέσει μια αλλαγή στο μεταβολισμό κυττάρων, έτσι ώστε να επανέρχεται σε ένα λιγότερο αποδοτικό σύστημα παροχής ενέργειας που ονομάζεται γλυκόλυση. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα χρησιμοποιεί τη ζάχαρη και το αλάτι για την παραγωγή ενέργειας, και πολύ λιγότερο αποδοτική διαδικασία παραγωγής ενέργειας.

Σε αυτό το φαύλο κύκλο, τοξικότητα προκαλεί κούραση, η οποία προκαλεί μειωμένη αποτοξίνωση και μεγαλύτερη τοξικότητα. Η αλλαγή στο μεταβολισμό του σακχάρου μπορεί να προκαλέσει κόπωση, μυϊκούς και αρθριτικούς πόνους, ζάχαρη και/ή αλάτι λαχτάρα και αυξημένη οξέωση, η οποία μπορεί επίσης να ενισχύσει την μαγιά overgrowth όπως Candida.

Ενίσχυση Της Αποτοξίνωσης

Βελτίωση απέκκριση των τοξινών από το ήπαρ είναι ένα σημαντικό μέρος της ένα αποτελεσματικό σύστημα αποτοξίνωσης. Υπάρχουν δύο φάσεις αποτοξίνωση του ήπατος * το πρώτο στάδιο είναι η επεξεργασία της τοξίνης να γίνει πιο υδατοδιαλυτό, το οποίο απαιτεί από τα διάφορα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την δέσμευση της τοξίνης σε μια ένωση που θα ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε νερό-διαλυτότητα. Γλουταθειόνη (και των πρόδρομων ουσιών, όπως MSM, NAC, πρωτεΐνη ορού γάλακτος), ταυρίνη, γλυκίνη και το μεθυλικό B12 είναι μόνο μερικά παραδείγματα των παραγόντων αυτών.

Κυτταρική αποτοξίνωση είναι κάτι περισσότερο από μια πρόκληση, λόγω της ενέργειας κατάσταση που περιγράψαμε. Εκτός από τα συμπληρώματα για να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του ήπατος, ειδικά μέτρα που μπορεί να είναι χρήσιμη σε κινητοποίηση την ενδοκυτταρική τοξίνες. Πρώτον, τα κύτταρα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και απαιτεί μια υγιεινή διατροφή με ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε χαμηλό γλυκαιμικό τρόφιμα. Τα προϊόντα ζάχαρης και trans λιπαρών οξέων θα κάνει τοξικότητα χειρότερα και να περιπλέξει την κατάσταση. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως το ιχθυέλαιο και το λινέλαιο είναι πολύ χρήσιμη, παρέχοντας περισσότερα κυτταρικής ενέργειας και αναστέλλοντας την κυτταρική μεμβράνη αναποτελεσματικότητα.

Με άλλους παράγοντες που αναστέλλουν την τοξική δράση στις κυτταρικές μεμβράνες μπορεί να είναι γλυκίνη, ταυρίνη, και το βότανο sophora. Αναφέραμε αυτό το πολύτιμο βότανο σε προηγούμενα ενημερωτικά δελτία, λόγω της αξίας του, υποστηρίζοντας την ικανότητα του σώματος να επιβραδύνει την κυτταρική μεμβράνη την υπερδιέγερση και να κάνει τη μεμβράνη κυττάρων να εργάζονται πιο αποτελεσματικά. Δύο άλλα βότανα που υποστηρίζουν, επίσης, η αποτοξίνωση είναι smilax και ρίζα πικραλίδα. Αυτά τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί στην ανατολική ιατρική για εκατοντάδες χρόνια, όπως το αίμα και το συκώτι καθαρισμού.

Απλά Βήματα για να Αποτοξινώσει

Αν οι ασθενείς βιώνουν συμπτώματα τοξικότητας, θα ήθελα να συστήσω συνήθως προσπαθούν τα εξής:

Να σταματήσει κάθε δραστηριότητα που συμβάλλει στην τοξικότητα-ζουν σε μουχλιασμένο περιβάλλον, πίνουμε αφιλτράριστο νερό, τρώνε πάρα πολλά τρόφιμα που είναι γνωστό ότι έχουν το αρσενικό, ο μόλυβδος ή ο υδράργυρος, αποφυγή της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε και να αποφύγετε την περαιτέρω έκθεση σε τοξικά.

Φάτε μια υγιεινή χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, χαμηλή σε αλάτι διατροφή. Να μασάτε αργά και να λάβει τα προβιοτικά όπως το lactobacillus. Πίνοντας άφθονο καθαρό νερό (να τα βγάλουμε έξω από τα νεφρά) και τακτικές κινήσεις του εντέρου (δυσκοιλιότητα φυσικά εμποδίζει την έκκριση) περαιτέρω ενισχύει την απέκκριση των τοξινών.

Τα θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Φάση ι αποτοξίνωσης του ήπατος είναι πολυ-ορυκτό/πολυ-βιταμίνες και υπογλώσσια Μεθυλικό B12. Φάση ΙΙ αποτοξίνωσης παράγοντες μπορεί να είναι φυσικές τροφές όπως το σκόρδο, τα κρεμμύδια ή άλλα σταυρανθή λαχανικά (π. χ. μπρόκολο, λαχανάκια βρυξελλών, λάχανο, κ. λπ.). Συμπλήρωμα έκδοση θα μπορούσε να είναι το N-Acetyl-Cysteine (NAC) ή γλουταθειόνης. Προσθήκη ιχθυελαίου ή flaxseed το πετρέλαιο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.

Εφίδρωση, Είτε από την Άσκηση ή τη Σάουνα, είναι μια Ανέξοδη Αποτοξινωτικό.

Υπάρχουν, επίσης, πολύ αποτελεσματική βότανα που εργάζονται για την υποστήριξη της φυσικής ικανότητας του σώματος να σωστά να εκκρίνει τις αποθηκευμένες τοξίνες. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν φυτικά εκχυλίσματα sophora, ρίζα πικραλίδα και smilax. Δεδομένου ότι η ενέργεια των νεφρών είναι εξαντλημένο από πάνω-τοξικότητα, βότανα που υποστηρίζουν την ενέργεια των νεφρών μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ